Wordt verliefd op de Romantiek met de Beatrix Blanket MAL
20 mei, 2022
Wordt verliefd op de Romantiek met de Beatrix Blanket MAL

Doe jij mee aan de Scheepjes Make-a-long van 2022? Ontdek de romantiek van de Beatrix Blanket en haak mee! Deze MAL is mede mogelijk gemaakt door Scheepjes en Jellina Verhoeff. Zij geven jou een prachtig patroon om dit Beatrix deken te haken. Dit prachtige deken met damask motief wordt gehaakt met Scheepjes Whirl en Scheepjes Whirlette. Ben je nieuwsgierig? Lees snel verder!

Haak mee aan de Beatrix Blanket tijdens deze gelijknamige MAL!

De Beatrix Blanket is een opvallende verschijning in ieder woonvertrek, dankzij het rijke damastpatroon en het subtiele kleurverloop. Jellina Verhoeff ontwierp deze elegante deken voor YARN Bookazine 12 Romance en haalde haar inspiratie uit werk van Rossetti. Zijn schilderij Beata Beatrix waarop hij zijn muze en geliefde Lizzie Siddal afbeeldt, staat bekend om het interessante spel tussen licht en schaduw. De Beatrix Blanket wordt gehaakt met de Tapestry techniek met Scheepjes Whirl en Whirlette, of kies voor de verrassende nieuwe combinatie van Scheepjes Our Tribe en Metropolis.

Wat is Tapestry haken?

Vanuit het Engels vertaald betekent Tapestry; tapijten. Maar in de haakwereld is Tapestry haken is een techniek waarbij je met meerdere kleuren tegelijkertijd haakt. Door om de draden heen te haken toon je slechts 1 kleur. Je maakt op deze manier een kleurenpatroon in je deken. Omdat er met meerdere kleuren gehaakt wordt ontstaat er een stevig haakwerk, vandaar de naam Tapestry haken. In dit patroon is er gekozen om te haken met stokjes in plaats van vasten en met de Scheepjes Whirl en de Scheepjes Whirlette wordt het haakwerk alles behalve stug.

 

De romantische Beatrix Blanket is ontworpen voor iedereen die houdt van kleur én van onze populaire verloopgarens. De originele deken is gemaakt met meerdere bollen van één kleur Whirl en twee verschillende kleuren Whirlette. Met behulp van de Tapestry haaktechniek wordt het damastmotief gehaakt door bij de eerste bol Whirl aan de buitenzijde te starten en bij de tweede bol aan de binnenzijde, met bijpassende Whirlettes om de Whirl kleur aan beide uiteinden te verlengen.

Het unieke effect dat hierdoor ontstaat, is nagebootst in een nieuwe uitvoering van dit ontwerp gemaakt met Scheepjes Our Tribe en Scheepjes Metropolis. Jellina vertelt alles over deze nieuwe kleurstelling in haar eerste blogpost op 11 mei.

Deze MAL is perfect voor de gemiddelde crafter die zijn of haar vaardigheden in Tapestry haken wil ontwikkelen of opfrissen en wil experimenteren met kleurverloop. Samen met de wekelijkse blogposts van ontwerpster Jellina, de ondersteuning binnen de Officiële Facebook Groepen in de vorm van de kundige en behulpzame Facebook moderators en admins en de Scheepjes Community zorgen we ervoor dat alle ingrediënten voor een inspirerende MAL aanwezig zijn. 

Scheepjes Whirl

De garens van Scheepjes Whirl staan bekend om hun verloop in kleur. Het garen is gemaakt van 60% katoen en 40% acryl en is daardoor uitermate geschikt voor het haken of breien van luchtige en lichtgewicht projecten die bijzonder mooi vallen. Je haakt dit garen met een haaknaald 3,5 en er zit maar liefst 1000 meter op een bol. Normaal genoeg voor een omslagdoek of grote shawl, voor het Beatrix Blanket heb je 3 bollen Scheepjes Whirl nodig.

Scheepjes Whirlette

De garens van Scheepjes Whirlette staan zijn supergoed te combineren met de Scheepjes Whirl. Het garen van de scheepjes Whirlette is net als de Whirl gemaakt van 60% katoen en 40% acryl en is effen van kleur. Een garencake Scheepjes Whirlette weegt 100 gram en heeft een looplengte van 455 meter. Voor het Beatrix blanket heb je 2 bollen whirlette nodig die je meehaakt in het kleed en 1 bol whirlette voor de rand. 

About Jellina

Jellina Verhoeff van Jellina Creations begon in 2009 met haken en het duurde niet lang voordat ze startte met ontwerpen en bloggen. Van hobby groeide het uit tot een passie waar ze 24/7 mee bezig is. Ze haalt haar inspiratie overal vandaan, maar in het bijzonder uit quilt-ontwerpen door haar voorliefde voor grafische patronen. Haar motto is, geniet van het proces! Van het kiezen van een patroon tot het selecteren van kleuren en het haken, de reis is minstens net zo mooi als de eindbestemming.

Verkrijgbaarheid patroon

Het haakpatroon voor de Beatrix Blanket is te vinden in YARN Bookazine 12 – Romance.  Naast het geschreven patroon is er ook een haakdiagram voor het damastmotief en voor de rand. 

Erratum Beatrix Blanket

Let op: voor het Beatrix Blanket patroon is een correctie beschikbaar. Speciaal voor de Make-A-Long is er voorafgaand aan de start een printbaar erratum beschikbaar gemaakt. Haked heeft deze print aan het boek toegevoegd, met de actuele correctie instructies van het Beatrix Blanket haakpatroon.

In YARN Bookazine 12 Romance staan nog 16 moderne haak- en breipatronen waarin functionaliteit en schoonheid verenigd worden in de diverse steekpatronen, garenkeuzes, geborduurde details en rijke kleurstellingen. Het zijn stuk voor stuk zeer gedetailleerde draagbare projecten én woonaccessoires waarin het ambacht en plezier van zelf creëren gevierd wordt.

YARN Bookazine 12 – Romance  Adviesverkoopprijs €9,95

 

 

Wil je een deken maken met een eigen kleurstelling? Dat kan! In de afbeelding zie je hoe je de kleuren voor het deken gebruikt en uit kiest.

De MAL is te haken zonder hulp of begeleiding wanneer je het haakpatroon bezit en bekend bent met de techniek. Echter is het mogelijk om echt samen te haken en support te krijgen wanneer je dit nodig hebt, wordt lid van de facebook groep Official Scheepjes. Hierin kun je je vragen stellen, foto’s delen en worden tips en tricks gedeeld.

 

Om te haken heb je nodig;

  • 3x Scheepjes Whirl
  • 2x Scheepjes Whirlette (voor motief)
  • 1x Scheepjes Whirlette (voor rand)
  • Haaknaald 3.5mm

Tot slot…

Bij Haked bestel je eenvoudig de het complete pakket met garens en boek om het Beatrix blanket te haken (nu tijdelijk met GRATIS Tulip Etimo Red haaknaald). Wil je voor jouw Beatrix Blanket een andere kleur bestellen? Of heb je vragen? Laat het me weten, ik help je graag verder! In de Facebook groep van Scheepjes staan ontzettend veel inspiratie foto’s van kleurcombinaties. En alle benodigdheden zijn te bestellen via Haked, laat me weten welke kleuren jij graag zou willen aanschaffen en ik bestel ze voor je. Levertijd is doorgaans (bij voldoende voorraad bij de fabrikant) 2-3 werkdagen.

Wil je deze pagina delen? Kies dan hier voor delen in je RSS feed, op Facebook, Twitter, Pinterest of in Whatsapp.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde blogs

Informatiebrief

Wil je meer informatie over leuke dingen die je kunt haken voor in de klas? Tips voor hoe je veilig kunt haken voor kinderen? Meld je aan voor de informatiebrief Haken voor in de klas.