Hulp nodig? Bel ons of neem contact op via whatsapp

Over ons

Wie ben ik?

Ik ben het brein achter Haked.nl, Margot Oldenbeuving. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met haken en handwerken was ik een jonge tiener. Het freubelen vond ik heerlijk en ik verwonderde mij over de knuffeltjes die ik haakte. Alleen in die tijd was er niet zo veel te vinden qua haakpatronen voor knuffeltjes. (Weet je nog, de Ariadnes?) Toen ik in mijn 20’er jaren het haken weer oppakte waren er iets meer haakpatronen te vinden. Er staan een aantal boekjes in mijn hobbykast die ik bijna kan dromen, alles heb ik gemaakt.

Maar ik merkte ook vrij snel dat ik hier niet meer mijn voldoening uit haalde. Ik had een website; margotoldenbeuving.nl. Hier verkocht ik mijn gehaakte knuffeltjes en maakte ik af en toe een blog. Die website vond ik leuk, maar het blog schrijven was niet wat ik wou doen in mijn vrije tijd. Ik wil haken. Mijn haakkunsten bleven niet onopgemerkt, steeds vaker kreeg ik de vraag of ik iets voor iemand wou haken. Veelal nog andermans haakpatronen, maar zo af en toe bedacht ik zelf wat.

Margot Oldenbeuving

Meer dan een naam

En zo is Haked.nl ontstaan, een merk om mijn eigen bedachte en uitgewerkte haakpatronen aan te koppelen. De naam Haked is bedacht met het idee dat de naam makkelijk blijft hangen, helemaal als je hem een keer hebt uitgesproken (veel makkelijker te onthouden dan margotoldenbeuving.nl 😉 ). Nadat de naam bedacht was moest er een website komen, maar ook een beeldmerk. Ik bedacht zelf het logo met de haaknaalden H en de kleuren voor de huisstijl. De complete website moest ingericht worden, mijn idee achter haked.nl is dat het proces makkelijk moet zijn. Ik hoef bijvoorbeeld jouw adresgegevens niet te hebben als jij een digitaal haakpatroon aanschaft, dus daar vraag ik ook niet om.

Haakpatronen Haked.nl

Haked.nl is dus een merk voor haakpatronen. De haakpatronen die je bij mij aanschaft zijn allemaal getest en mochten er fouten ontdekt worden pas ik dit zo snel mogelijk aan. Ik wil dat mijn haakpatronen makkelijk te maken zijn voor iedereen. Beginnend haker maar ook leuk voor een gevorderde haker. In mijn bijna professionele fotostudio maak ik foto’s, zodat je goed kan zien wat je gaat maken.

Zelf heb ik al vele haakpatronen aangeschaft en vaak kreeg ik een beetje een teleurstelling te verwerken, het haakpatroon was leuk, maar er was nog zoveel wat ik zelf moest uitzoeken. Toppunt was een haakpatroon voor een col, waarvoor ik 5 dollar betaalde en in stond; pak garen en een haaknaald en de eerste 3 toeren met vervolgens de tekst; en ga zo verder. Het haakpatroon bestond echt uit 1 a4’tje. Ik moest zelf uitzoeken welk garen, er was geen richtlijn, geen maat haaknaald. Geen begeleidende foto’s. Niks van dat alles. En de dame die het ontworpen had was zo druk op social media, maar had geen tijd om mijn vraag te beantwoorden. Dat was het moment dat ik dacht, dit moet anders, dit doe ik anders. Voor alle hakers onder ons.

Meer dan een naam

In het verleden heb ik al voor veel opdrachtgevers haakpatronen gemaakt of gehaakte knuffels of gehaakte vingerpoppetjes gemaakt. De afgelopen 3 jaar haakte ik voor de nationale voorleesdagen. (Boy en de walvis, Ssst! De tijger slaapt en Een huis voor Harry). Daarnaast maakte ik voor opdrachtgevers verschillende vingerpopjes. Opvallend is dat onder mijn klanten veel juffen en meesters zitten. Ik haak dus veel uit prentenboeken of bijvoorbeeld de module veilig leren lezen. Mijn toppunt is wel dat ik SuperFinn mocht haken voor mijn zus, Bianca Antonissen.

Vooralsnog is haken en haked een hobby. Gelukkig ben ik dankzij moderne technologie bijna 24/7 bereikbaar. Mocht je dus vragen hebben over haakpatronen of bestellingen neem gerust contact met me op. Ik ga voor hoge kwaliteit haakpatronen en ben bereikbaar voor vragen of opmerkingen.

Recente projecten

Afgelopen zomer mocht ik een leuke opdracht uitvoeren voor het tijdschrift aan de haak. Ik maakte een wasberen mobile, die superleuk staat bij de andere bosdieren.

Ook mocht ik weer een haakpatroon bij het boek van mijn zus haken, helaas was Tin iets later klaar dan ik gehoopt had. Het nieuwe boek van Bianca ligt inmiddels al in de winkel, dus er komt nog een Super Tess aan 😉

Voor aankomend jaar kan ik al wat kleine dingetjes verklappen. Zo ben ik bezig met een haakpatroon voor een goed doel en heb ik weer een nieuwe opdracht van een tijdschrift klaar liggen. Het enige wat ik daarover verklap is; sambabal. 

Blijf je me volgen?

Meer weten? Stuur me een mail op margot@haked.nl