Kerststal haken
2 dec, 2022

Het duurt niet lang meer of het is kerst. De tijd van lichtjes, kerstbomen, mooie versiering, bezinning en natuurlijk kerststallen. Wij hebben altijd een kerststalletje in huis gehad. Eerst zo’n stenen setje en toen de kinderen er mee gingen spelen een Dick Bruna setje, inclusief kerststal. De stal heb ik al eens zelf gemaakt van resthout en elk jaar worden er meer items toegevoegd aan de stal (Paw patrollers, trekkers, noem het maar op).

Maar een kerststal is ook een ontzettend leuk project om te haken! Sofie van Craftygenesindonesia heeft verschillende ontwerpen waarmee je een uitgebreide kerststal kan maken of alleen een kleine nativity set.

Wat is een kerststal?

In een kerststal wordt het geboorteverhaal van Jezus afgespeeld. In de kerststal staan naast Josef, Maria en Jezus ook dieren zoals een os en een ezel, herders en schapen, de 3 wijzen uit het oosten en een kameel. Rond de kerstperiode doet de kerststal intrede in vele huiskamers. 

Haak je eigen kerststal

Je eigen amigurumi kerststal haken is helemaal niet moeilijk. Je hebt wat geduld nodig om alle figuren te haken. Maar je kan ook klein beginnen. Bijvoorbeeld met de Natal kerststal of met alleen de heilige familie.

Maak vooraf een boodschappenlijstje met garens die je nodig hebt. Heb je een klein budget? Zet de garens op je verlanglijstje en koop af en toe een paar garens of vraag cadeau voor je verjaardag.

Wanneer kerststal neerzetten

Wanneer je de kerststal neerzet is natuurlijk aan jezelf, dit mag je zelf bepalen. Er zijn mensen die met de kerststal het complete kerstverhaal naspelen in aanloop naar kerst toe. Het begint dan met een stal en de dieren erbij, Josef en Maria komen erbij. Met kerst wordt het kindeke Jesus aan de stal toegevoegd en nog later komen de 3 koningen. 

Maar er is geen protocol hoe je om moet gaan met een kerststal. Je mag het naar eigen wens invullen en zo leuk maken als je zelf wil. 

Kerststal figuren haken

Sofie heeft een complete kerststal e-book gemaakt (die tot en met de kerst 2022 scherp geprijsd is). Maar misschien heb je zelf al een mooie kerststal, zoek je alleen nog de herder en zijn schapen of wil je alleen de koningen haken. Je kan dus ook losse onderdelen kopen in de webshop. Handig voor als je niet alle onderdelen wil haken of het gewoon eens wil proberen.

Kerststal haakpatroon

Welke kerststal of kerststal figuren ga jij haken? Plaats vandaag nog je bestelling op Haked, na ontvangst van je betaling ontvang je direct de haakpatronen in de email. (Of ga terug naar de website om de patronen direct te downloaden)

Wil je deze pagina delen? Kies dan hier voor delen in je RSS feed, op Facebook, Twitter, Pinterest of in Whatsapp.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Informatiebrief

Wil je meer informatie over leuke dingen die je kunt haken voor in de klas? Tips voor hoe je veilig kunt haken voor kinderen? Meld je aan voor de informatiebrief Haken voor in de klas.