Haakpatronen vanuit het Engels vertalen
2 sep, 2022

Je hebt net een patroon gevonden voor een nieuw project. Leuk! Alleen het haakpatroon is alleen in het Engels verkrijgbaar. Reden om hem niet te kopen? Nee, tuurlijk niet! Ben je een geoefend haakster? Vaak kun je met alleen de vertaling van de haaksteken wel uit de voeten. Verderop in dit blog zie je de vertalingen en afkortingen van de meest voorkomende haaksteken. Let wel op; er is onderscheid tussen Engels en Amerikaans. (Dit zie je ook in de maten van haaknaalden terug.)

Maar dan ben je er nog niet, vaak worden er verschillende technieken uitgelegd in het haakpatroon. Wanneer je niet bekend met de taal bent kan dit best nog lastig zijn. Deze stappen zullen al wat makkelijker zijn als je een geoefend haakster bent.

Engelstalige haakpatronen kopen

De meest bekende websites om Engelstalige haakpatronen te kopen zijn wel Etsy en Ravelry. (Pinterest is een platform om patronen op te delen, je wordt hierna doorgestuurd naar een andere website)

Sinds kort is Haked.store in de lucht, dit is een Engelstalige website van Haked. Op dit moment verkoopt alleen onze ontwerpster Sofie haar Engelstalige haakpatronen op deze site. Op Haked.nl kun je de haakpatronen van Sofie in zowel Engelstalig als Nederlandstalig aanschaffen.

Image by <a href="https://www.freepik.com/free-photo/high-angle-man-knitting-home_25518498.htm#page=3&query=crochet&position=48&from_view=search">Freepik</a>

Image by Freepik

Vertalen haaksteken Engels Nederlands

 

Afkorting Afkorting Afkorting
NL Nederlands USA Amerikaans UK Engels
l. Losse ch. Chain ch. Chain
hv. Halve Vaste sl.st. SlipStitch sl.st. SlipStitch
v. Vaste sc. Single Crochet dc. Double Crochet
hstk. Half stokje hdc. Half Double Crochet htr. Half Treble
stk. Stokje dc. Double Crochet tr. Treble
dstk. Dubbel Stokje trc. Triple Crochet dtr. Double treble

Haakpatronen vertalen voor ontwerp(st)ers

Door je Nederlandse haakpatronen naar het Engels te vertalen, bereik je een breder publiek. Je hebt de mogelijkheid om internationaal op Etsy, Ravelry en Haked.store te gaan verkopen. Want ons betreft een must voor een haakpatronen ontwerpster!

Ben je zelf ontwerp(st)er van haakpatronen? En twijfel je over het vertalen van je haakpatronen door een vertaaldienst? Steeds vaker gebeurt het dat een website automatisch iets voor jou vertaalt. Met kans op fouten en onduidelijkheden. Daarnaast weet je bij websites die vertalen niet wat er met jouw teksten gebeurd. Dit zijn wat mij betreft de redenen om zelf het heft in handen te houden en je haakpatronen te laten vertalen door een vertalingsdienst. Maar de keuze is aan jou!

Haked werkt samen met een ervaren vertaalster die naast haakpatronen ook productbeschrijvingen, etsy listings en blogposts vertaald. Je betaalt per woord en veelgebruikte woorden, afkortingen en zinnen worden slechts eenmaal berekend. Wil je meer weten? Vul het formulier in!

Image by Freepik

Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Ik wil graag meer informatie over het vertalen van haakpatronen

Mag je een zelf gekocht patroon laten vertalen?

In verband met copyright op een haakpatroon mag je niet zelf een haakpatroon laten vertalen door een andere partij. Je mag gerust zelf het patroon vertalen met de bekende zoek/vertaal machines, maar nogmaals; alleen voor eigen gebruik. 

Heb je nou een favoriete ontwerpster die haar patronen slechts in het engels aanbiedt, vraag hem of haar dan of diegene geinteresseerd is in het laten vertalen van haakpatronen. Haked helpt graag verder! 

Ik wil meer informatie over de vertaaldienst!

Wil je deze pagina delen? Kies dan hier voor delen in je RSS feed, op Facebook, Twitter, Pinterest of in Whatsapp.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Kerststal haken

Kerststal haken

Het duurt niet lang meer of het is kerst. De tijd van lichtjes, kerstbomen, mooie versiering, bezinning en natuurlijk...

Lees meer

Informatiebrief

Wil je meer informatie over leuke dingen die je kunt haken voor in de klas? Tips voor hoe je veilig kunt haken voor kinderen? Meld je aan voor de informatiebrief Haken voor in de klas.